Info

Kan hardlopen je taille slank maken?


Hardlopen is meer dan alleen een manier om te genieten van wat frisse lucht terwijl je wat stoom afblaast van je stressvolle werkdag. Het is ook een effectieve manier om calorieën te verbranden om u te helpen vet te verliezen en een slankere taille te ontwikkelen. Als je het beu bent om een ​​paar extra kilo's rond je buik te dragen, is hardlopen meerdere dagen per week een effectieve manier om je te helpen een gezonder lichaam te ontwikkelen.

Spotreductie

Hoewel hardlopen een ideale oefening is om aan te nemen wanneer je je taille wilt slank maken, kun je met geen enkele oefening specifiek op het vet in dit gebied richten. Hardlopen helpt je om vet te verliezen, maar om het vet rond je middel te verminderen, moet je ook het vet in je lichaam verminderen. De theorie van spotreductie, die aangeeft dat je het vet op één specifiek gebied kunt richten, is een veel voorkomende mythe over gewichtsverlies, merkt de American Council on Exercise op.

Calorieën verbranden

Vet verliezen gaat over het verbranden van meer calorieën dan je verbruikt. Omdat een pond vet gelijk is aan ongeveer 3500 calorieën, moet u een teveel aan 3500 calorieën verbranden om een ​​pond te verliezen. Regelmatig hardlopen is een effectieve manier om dit calorietekort te creëren. 3.500 calorieën verbranden in een of twee runs is vrijwel onmogelijk; MayoClinic.com stelt voor om een ​​dagelijks tekort van 500 calorieën te creëren om u te helpen ongeveer een pond per week te verliezen.

Running Calories Burned

Hoewel je misschien tientallen manieren kunt bedenken om calorieën te verbranden, zullen enkele oefeningen je helpen dit sneller te doen dan hardlopen. Harvard Medical School meldt dat een persoon van 185 pond die 30 minuten hardloopt, 355 calorieën verbrandt terwijl hij hardloopt op 5 mph, 444 calorieën op 6 mph, 555 calorieën op 7,5 mph en 733 calorieën op 10 mph. Hoewel je lichaam gedurende de dag constant calorieën verbrandt, is het toevoegen van een dagelijkse run een effectieve manier om je doel te bereiken om 500 overtollige calorieën te verbranden.

Dieet

Hardlopen kan u helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken, maar alleen als u voorzichtig bent met de calorieën die u elke dag verbruikt. Als u elke dag van de week 500 extra calorieën wilt verbranden, moet u ook het aantal calorieën bijhouden dat u dagelijks verbruikt. De gemiddelde dagelijkse calorie-inname verschilt tussen mensen op basis van leeftijd, lichaamstype en de hoeveelheid die ze uitoefenen, maar gemiddeld suggereert het Centrum voor voedingsbeleid en promotie dat vrouwen 1.800 tot 2.400 calorieën consumeren en mannen 2.400 tot 3.000 calorieën consumeren.

Middelen