Info

Kan een zachte weefselmassage je hamstrings strekken?


De hamstrings zijn een groep spieren achter in de bovenbenen. Een gecertificeerde of erkende massagetherapeut kan technieken in de behandeling opnemen om uw hamstrings flexibeler en functioneler te maken. Modaliteiten voor weke delen massage omvatten niet noodzakelijkerwijs een rekroutine, hoewel uw massagetherapeut technieken kan gebruiken die bewegingsbereik en specifieke passieve rekoefeningen omvatten. Neuromusculaire therapie of triggerpoint-therapie kan problemen van overcompensatie, verwijzingspijn of zenuwpijn aanpakken, zoals bij ischias, die ongemak in de hamstrings kunnen veroorzaken.

Voordelen van zachte weefselmassage

Massagetherapie kan helpen verklevingen af ​​te breken, dit zijn delen van bindweefsel die in een willekeurige volgorde groeien als gevolg van de poging van het lichaam om beschadigd weefsel snel te repareren en te vervangen. Het afbreken van verklevingen helpt collageen, dat bindweefsel vormt, terug te groeien in de juiste richting. Als je een atleet bent, kunnen je hamstrings gevoelig zijn voor kleine tranen, dat is hoe verklevingen beginnen; verklevingen kunnen zich ook post-operatief vormen. Totdat verklevingen worden afgebroken, zal de spier overcompenseren, waardoor het voelt alsof u meer moet strekken.

Circulatie helpt met flexibiliteit

Verbeterde bloedstroom helpt uw ​​lichaam om langdurig duuroefeningen uit te voeren, dieper te stretchen en plotselinge verwondingen te ondergaan die de spieren strekken. Eenvoudig gezegd, zorgt een verhoogde bloedstroom voor intelligentere spieren. Zweedse massage is uitstekend voor de bloedsomloop. Lange slagen - bekend als effleurage - verplaatsen bloed en lymfe. De bloedsomloop vervoert zuurstof en voedingsstoffen naar alle weefsels van het lichaam, evenals het verwijderen van koolstofdioxide en ander metabolisch afval. Hoe dieper de circulatie, hoe meer deze eenvoudige functie zijn diepgaande effecten kan uitvoeren.

Andere soorten massage

Een andere modaliteit van massage, Thaise massage of Thaise yogamassage, maakt gebruik van passieve rekoefeningen en omvat veel rekoefeningen als een groot deel van de typische routine. Als je een sporter of massagefanaat bent en op zoek bent naar een andere aanpak om een ​​diepe hamstrings te krijgen, zoek dan een lokale massagetherapeut die gespecialiseerd is in deze steeds populairdere, dynamische massage.

Zelfzorgtechniek

Om de flexibiliteit in je hamstrings te verbeteren, begin je de ochtend met een krachtige zelfmassage aan de voorkant en achterkant van je benen. Zoek na je ochtenddouche een comfortabele plek om te zitten met je benen uitgestrekt. Voer met uw gekozen vochtinbrengende crème of lotion milde tot krachtige bewegingen uit met beide handen, zij aan zij, één been tegelijk. Je begint de verhoogde bloedstroom te voelen. Hierdoor kunnen je hamstrings dieper stretchen en sneller herstellen van je training.