Info

Kan stretchen het energieniveau van een persoon verhogen?

Kan stretchen het energieniveau van een persoon verhogen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stretching is zowel een ontspannende als verjongende activiteit die u kan helpen ontspannen en spanning loslaten na een stressvolle dag of u helpt uw ​​energieniveau te verhogen in tijden van vermoeidheid. Het opnemen van stretchen in uw normale fitnessroutine biedt een aantal extra voordelen die kunnen helpen uw algehele fysieke en mentale welzijn te verbeteren.

Soorten rekoefeningen

U kunt verschillende soorten rekoefeningen uitvoeren op basis van uw specifieke behoeften en doelen. Rekoefeningen vallen in twee hoofdcategorieën - dynamische rekbewegingen, die beweging inhouden, of statisch, wat betekent dat u de rek vasthoudt zonder beweging. Statische rekoefeningen worden over het algemeen ongeveer 30 seconden vastgehouden om de doelspier te laten ontspannen en verlengen. Dynamische rekoefeningen omvatten gecontroleerde bewegingen, bijvoorbeeld rompwendingen, die worden uitgevoerd tot het uiterste van uw bewegingsbereik, met het idee dat geleidelijk uitdagen van uw bewegingsbereik tot verbeteringen zal leiden. Bepaalde vormen van oefening, zoals yoga, tai chi en qigong, richten zich op een combinatie van dynamische en statische rekoefeningen.

Voordelen van stretchen

Hoewel er verschillende meningen zijn onder experts over de exacte voordelen van stretchen, zijn de meesten het erover eens dat stretchen na je training kan helpen blessures te voorkomen en de flexibiliteit te vergroten. Rekoefeningen kunnen u helpen ontspannen, spierspanning loslaten en misschien zelfs uw energieniveau verhogen. Volgens gecertificeerde fitnessinstructeur en personal trainer LaReine Chabut in haar boek "Stretching for Dummies" helpt stretchen je om energie efficiënter te gebruiken, omdat een samengetrokken spier meer energie nodig heeft om te bewegen dan een ontspannen spier. Stretching verhoogt de bloedcirculatie en zuurstof naar uw spieren, wat kan helpen bij het verbeteren van het energieniveau, het verhogen van vitaliteit en welzijn en het stimuleren van afvalverwijdering uit uw weefsels.

Strekt zich uit voor energie

Als je geen goede nachtrust hebt gehad of als je je overdag een beetje vermoeid voelt, kunnen rekoefeningen je helpen een hernieuwd gevoel van energie en kracht te voelen. Zowel dynamische als statische rekoefeningen kunnen voordelen bieden. De zittende voorwaartse buiging is een van de meest voordelige statische strekkingen voor het activeren van je energiereserves, volgens voedingsadviseur, shiatsu-beoefenaar en yoga-instructeur Max Well in een interview met de Whole Living-website van Martha Stewart. Andere rekoefeningen die kunnen helpen zijn onder meer dynamische en statische qigong, tai chi en yogarekoefeningen die gericht zijn op het bevorderen van de energiestroom in je boven- en onderlichaam.

Overwegingen

Raadpleeg uw arts voordat u begint met een rekoefening, vooral als u nieuw bent in het trainen of een blessure of lichamelijke conditie heeft die uw vermogen om de oefeningen uit te voeren kan beïnvloeden. Hoewel stretch je energieniveau kan helpen verbeteren, is het ook belangrijk om een ​​gezonde levensstijl te volgen met voldoende slaap en goede voeding om ervoor te zorgen dat je lichaam op een optimaal niveau functioneert. Rekken mag nooit pijn veroorzaken. Rek niet verder dan uw huidige niveau van flexibiliteit en forceer geen rek. Met tijd, doorzettingsvermogen en geduld zal uw lichaam de oefeningen gemakkelijker kunnen uitvoeren en zal uw bewegingsbereik geleidelijk beginnen te verbeteren.