Info

Buikholte-oefeningen

Buikholte-oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel spieren werken samen om een ​​stabiele kern te creëren, die uw wervelkolom ondersteunt en het evenwicht en het looppatroon verbetert. Buikholte is een techniek die wordt gebruikt om uw kern te stabiliseren. Door je buikwand in te trekken zonder je bekken of wervelkolom te bewegen, worden de diepe kernspieren ingeschakeld en wordt de wervelkolom ondersteund. In zekere zin wordt het korset rond je middel strakker.

Hol je buikspieren uit

Om uw buikspieren uit te hollen, trekt u uw bekkenbodem samen en trekt u deze omhoog. Trek vervolgens je navel naar je ruggengraat. Deze ingrijpende samentrekking is zo klein, het is niet waarneembaar voor anderen. Als je te veel probeert uit te hollen, zullen verschillende spieren in werking treden en zal je bekken naar beneden zakken. Zonder dat domineren je rugspieren en over je rug. Je doel is een ontspannen, neutraal bekken.

Neutraal bekken

Een sterke kern begint met een neutraal bekken. Buikholte helpt u een neutraal bekken te behouden wanneer u objecten optilt of rond beweegt. Zie je bekken als een kom - in een ontspannen positie kantelt je kom naar voren alsof je de inhoud uitgiet. Wanneer u uw buikspieren holt, ligt uw kom plat op het aanrecht. Om dit concept beter te begrijpen, ga je staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, tenen en knieën naar voren gericht. Ontspan je knieën. Plaats je vingers op de toppen van de prominente botten van je bekken, met je duimen naar achteren en je vingers naar voren. Merk op dat je duimen iets hoger zijn dan je wijsvingers. Trek vervolgens omhoog en naar binnen om je buikholtes te holten, terwijl je billen zacht blijven. Voel hoe je bekken in een neutrale positie kantelt, waardoor je duimen op hetzelfde niveau komen als je wijsvingers. Dit is een neutraal bekken.

Alternatieve posities

Buikholte is een eenvoudige oefening die overal en vanuit elke positie kan worden gedaan. Omdat het een techniek is die je wervelkolom ondersteunt, is het een goed idee om het in veel verschillende posities te oefenen. Het is waarschijnlijk het gemakkelijkst als je op je rug ligt. Buig je knieën en plaats je voeten plat op de vloer of bed, terwijl je je handen naast je heupen laat rusten. Trek je navel omhoog en naar binnen zonder in je billen te knijpen. Zodra je het gemakkelijk kunt doen, beweeg je je handen boven je hoofd. Probeer het dan terwijl u staat, met uw vingers op uw bekken zodat u het bekken in neutraal kunt voelen kantelen. Andere posities om deze oefening te oefenen, zijn onder andere zitten op zowel stevige als zachte stoelen, liggend op je buik met je armen naar beneden door je heupen, liggend op je buik met je armen boven je hoofd, en geknield op je handen en knieën.

Oefen regelmatig

Oefen dagelijks buikholte. Plak als herinnering stickers rond uw huis, auto en kantoor. Elke keer als je een van de stickers ziet, hol je je buikspieren uit. Plak bijvoorbeeld een sticker op het stuur van uw auto. Vergeet niet om elke keer dat u in uw auto stapt de oefening te doen. Als u de sticker opmerkt wanneer u bij een stoplicht stopt, trekt u uw navel omhoog en naar binnen. Voer voor het beste resultaat elke contractie langzaam en nauwkeurig uit. Houd de wee drie tot vijf seconden vast. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Focus op het aanspannen van de kern en het ontspannen van je billen, schouders en rug bij elke samentrekking.Opmerkingen:

 1. Gadhra

  Bravo, geweldig antwoord.

 2. Niramar

  Ik wed er vijf!

 3. Mahmud

  opmerkelijk, erg grappig spel

 4. Averell

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. Ik nodig je uit om mee te praten. Schrijf in PM, we zullen communiceren.Schrijf een bericht