Info

Kan stretchen je wakker houden?


In een steeds sneller wordende en stressvolle samenleving worstelen veel mensen met chronische uitputting. Of het nu een middagcrash is of 's ochtends sufheid, moe zijn kan uw productiviteit en denkvermogen verstoren. Strekken kan helpen om wakker te blijven wanneer je wegdoet, en na verloop van tijd kan strekken je helpen energie op te bouwen en chronische uitputting te bestrijden.

Wat is stretchen?

Stretchen is elke lichaamsbeweging die een spier of spiergroep uitbreidt. Wanneer trainers en artsen verwijzen naar stretchen, verwijzen ze naar langzame, geleidelijke uitbreiding van spieren in plaats van de snelle bewegingen die optreden bij hardlopen of krachttraining. Dit soort oefening werkt goed voor beginners; meer geavanceerde stukken - zoals die in yoga worden gebruikt - werken goed voor mensen in uitstekende fysieke conditie. Stretching verhoogt de bloedtoevoer naar je spieren en zuurstof naar je hersenen, waardoor je alert blijft.

Stretching en energie

Omdat uitrekken de bloedstroom verhoogt, werkt het goed als een snelle manier om energie te verhogen. Dagelijks stretchen houdt je lichaam in beweging en is een snelle, gemakkelijke manier om oefeningen met een lage intensiteit te doen. Lichaamsbeweging vermindert vermoeidheid en regelmatige lichaamsbeweging kan de slapeloosheid en verstoorde slaap verbeteren die zo vaak bijdraagt ​​aan uitputting op de middag, volgens het handboek "Biology: Life on Earth with Physiology."

Snelle energie strekt zich uit

Als je moeite hebt om wakker te blijven op kantoor of op school, kunnen sommige rekoefeningen je een snelle energieboost geven. De Mayo Clinic beveelt aan om je armen en schouders te strekken door een hand onder je elleboog te leggen, vervolgens je vrije hand over je borst te strekken zodat je elleboog voor je borst is en de schouderspieren voorzichtig te strekken met de hand op je elleboog. Om uw borst te strekken, plaatst u uw handen op de achterkant van uw hoofd met uw ellebogen gebogen. Duw je schouderbladen samen. Om uw nek te strekken, raakt u uw oor tegen uw schouder - of zo dicht bij uw schouder als u hem gemakkelijk kunt krijgen. Deze rekoefeningen moeten 15 tot 30 seconden worden vastgehouden. Om je schouders te strekken, ga rechtop zitten en til je schouders langzaam op naar je oren. Verleng de spieren niet en stop als het uitrekken pijnlijk is. Rondlopen op kantoor is ook een uitstekende manier om verschillende spiergroepen te strekken.

Andere rekoefeningen

Rekoefeningen die de flexibiliteit en houding verbeteren, kunnen u een snelle training geven en vermoeidheid na verloop van tijd verminderen. Probeer op de grond te zitten met je voeten bij elkaar en je benen naar buiten gestrekt. Buig naar beneden om je tenen aan te raken en reik zo ver als je kunt zonder pijn te voelen. Herhaal vijf tot tien keer. Om rugpijn te verminderen en de rugkracht te verbeteren, ga je op de vloer liggen met je knieën gebogen, voeten plat op de vloer. Met je armen langs je zij, span je buikspieren aan en laat je kleine rug zakken zodat deze plat op de vloer ligt. Houd 10 tot 15 seconden vast en herhaal vijf tot 10 keer.