Info

Kun je een slappe buik strakker maken na 60?


Gewicht kan verloren gaan en buikspieren kunnen op elke leeftijd worden afgezwakt, zelfs na 60. Cardiovasculaire en krachttraining oefeningen kunnen u helpen het slap te verliezen en uw buikspieren aan te spannen. Deze oefeningen, samen met gezond eten dat gewichtsverlies bevordert, kunnen je helpen je doel te bereiken om overtollig buikvet te verliezen en een strakker buikgebied te ontwikkelen.

Cardiovasculaire Oefening

Overmatige zwelling in de buik is niet goed voor uw algehele gezondheid en het zal elke spiertonus die u tijdens het sporten bereikt verbergen. Het verliezen van de overtollige flab is een goede plek om te beginnen, en je kunt dit bereiken met regelmatige cardiovasculaire oefeningen. Doe minimaal 150 minuten per week aan cardiovasculaire oefeningen. Kies oefeningen die je leuk vindt om te trainen, zodat je je niet moe zult voelen. Roep een partner of vriend in om samen met u te oefenen om er wat gezelligheid aan toe te voegen. Snel wandelen helpt je om 250 calorieën in een uur te verbranden, terwijl aerobe oefeningen zoals zwemmen of fietsen je kunnen helpen om ongeveer 500 calorieën per uur te verbranden. Door 250 tot 500 calorieën per dag te verbranden, kunt u 1/2 tot 1 pond per week verliezen.

Krachttraining

Naarmate je overtollig slap verliest, is het belangrijk om de kernspieren op te bouwen en te versterken voor een platter, strakker buikgebied. Je zou twee of drie sessies van krachttrainingsoefeningen per week moeten doen om spiermassa te behouden en je botten te versterken. Slechts 20 minuten per sessie is voldoende om dit te bereiken en u te helpen strakke buikspieren te krijgen. Krachttraining oefeningen zoals romp rotaties, barbell deadlifts, squats en hooipalen helpen je buikspieren te trainen terwijl ze ook andere spieren van het lichaam aanspannen. Gebruik gewichten die zwaar genoeg zijn om je buikspieren te vermoeien met de 10e of 12e herhaling. Als het een tijdje geleden is dat je kracht hebt getraind, vind je het misschien moeilijk om zelfs een paar herhalingen te doen. Begin waar je bent en neem langzaam toe naarmate je sterker wordt.

Gezond eten om af te vallen

Snijd 250 tot 500 calorieën per dag uit je calorie-inname, hoewel je nog steeds minstens 1200 calorieën moet eten als je een vrouw bent, of 1.400 als je een man bent. Focus op het eten van gezond voedsel, zoals magere eiwitten, verse producten, volle granen en magere zuivelproducten. Drink elke dag acht tot 10 glazen water om je lichaam gehydrateerd te houden. Neem gezonde vetten op in uw dieet, zoals die in noten, avocado's en zaden, om uw lichaam van brandstof te voorzien en buikvet te verminderen.

Andere Overwegingen

Stel fysieke doelen en fitnessdoelen in die realistisch en passend zijn. Afvallen, trainen en uw buik verstevigen kan ervoor zorgen dat u zich zelfvertrouwender en energieker voelt, en u kunt zich het beste voelen dat u in jaren voelde. Maar sta niet toe dat onzekerheid of jezelf vergelijken met mensen van je halve leeftijd de drijvende kracht zijn achter je verlangen om er beter uit te zien en je beter te voelen. Als je het gaat doen, doe het dan alleen voor jezelf. Voordat u begint met een ab-verbeteringsplan, moet u contact opnemen met uw arts om gezondheidsklaring te krijgen.