Info

Kan zwemmen je dijen opvrolijken?


Als je je dijen strakker wilt maken en een algehele geconditioneerde look wilt bereiken, is zwemmen een geweldige manier om je doelen te bereiken. Zwemmen is een vorm van cardiovasculaire oefening die je hart en longen werkt terwijl je calorieën en tonusspieren verbrandt. Door een consistente training te krijgen die gericht is op het verstevigen van je quads en hamstrings, kun je die extra laag vet verbranden voor een slanke en gezonde look.

Voordelen van zwemmen

Zoals de meeste vormen van cardio-oefening, kan zwemmen u helpen vrij te zijn van hartaandoeningen en uw algehele dagelijkse gezondheid te verbeteren. Bij regelmatig oefenen helpt zwemmen je extra calorieën te verbranden en je spieren in je benen en armen te versterken. In tegenstelling tot andere vormen van aerobe oefeningen, zoals fietsen of joggen, heeft zwemmen het extra voordeel dat het een sport met weinig impact is. Het drijfvermogen van uw lichaam in het water beschermt uw gewrichten tegen harde schokken, waardoor u het spieruithoudingsvermogen kunt vergroten zonder bindweefsel te beschadigen.

Toning dijen

Schoppen is een essentieel element voor elke zwemtraining, zodat u uw lichaam in het water kunt stuwen. Door voortdurend tegen de weerstand van het water in te trappen, zal na verloop van tijd spieren in je benen worden opgebouwd. Gebruik een kickboard om specifiek te focussen op de spieren in je onderlichaam. Ondertussen helpt de reguliere cardio-oefening je om een ‚Äč‚Äčalgehele extra laag vet af te werpen, waardoor je nieuw afgezette dijspieren zichtbaar worden.

Zwemoefeningen

Om er zeker van te zijn dat je zwemt een effectieve manier is om je dijen te versterken, stel je een regelmatige zwemroutine vast. Probeer het zwembad drie tot vijf keer per week te bereiken voor 20 tot 60 minuten training met relatief hoge intensiteit. Zelfs als je geen ervaren zwemmer bent, kan het trappelen van water of je benen schoppen terwijl je je vasthoudt aan een kickboard of de zijkant van het zwembad helpen bij het ontwikkelen van gezonde dijspieren. Meer ervaren zwemmers kunnen hun training variëren met slagen zoals de voorste kruip, de rugslag, de sidestroke, de schoolslag en de vlinder. Door verschillende slagen te oefenen terwijl je rondjes zwemt, kun je verschillende beenspieren aanspannen voor een algehele slanke en gespierde look.

Alternatieven

Een goede duik kan vaak vermoeiend zijn en het variëren van uw cardio-oefening kan u helpen gemotiveerd te blijven. Hardlopen, joggen en fietsen zijn allemaal geweldige alternatieven die je bovenbeenspieren trainen en je dijen laten afwerken. Het opnemen van twee of drie dagen krachttraining in uw wekelijkse trainingsplan kan ook een aanvulling zijn op het werk dat u in het zwembad doet. Wandzitten, squats en lunges zijn allemaal effectieve krachttrainingstechnieken om je beenspieren te ontwikkelen. Als alternatief voor alleen zwemmen, meld u aan voor een wateraerobicsles. Je instructeur kan nieuwe trainingstechnieken en ideeën aanbieden, en als je deel uitmaakt van een lesgroep, kun je gemotiveerd en verantwoordelijk blijven voor je trainingsdoelen.