Info

Kun je de buik overhangen?


Het verstevigen van de buik is niet moeilijk, maar om zich te ontdoen van flab die gebeeldhouwde buikspieren bedekt, is een toewijding aan een voedzaam dieet en regelmatige lichaamsbeweging vereist. De voordelen van een gezonde levensstijlverandering gaan verder dan het hebben van platte buikspieren. Het verliezen van buikvet vermindert ook uw risico op hartaandoeningen, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker.

Aerobic oefening

Oefening is de sleutel tot het verminderen van vet en verstevigende buikspieren om zich te ontdoen van overhangende buik. De standaardaanbeveling is vijf dagen per week ten minste 30 minuten cardiovasculaire activiteit; de Centers for Disease Control and Prevention suggereert echter 300 minuten per week - 60 minuten, vijf dagen per week - voor gewichtsverlies. Alle aërobe activiteit die je hart en longen werkt, zal vet verbranden, maar oefeningen zoals roeien, kickboksen, off-road hardlopen en tennis gebruiken kernspieren en helpen de buikspieren te trainen tijdens je training.

Weerstandstraining

Weerstandstraining is ontworpen om spierkracht en uithoudingsvermogen op te bouwen met het extra voordeel van het vormgeven van spieren. Hoewel het niet zoveel vet verbrandt als cardiovasculaire oefeningen, verhoogt het wel je metabolisme om je te helpen calorieverbranding te verhogen tijdens je normale dagelijkse activiteiten. Het helpt ook de botdichtheid te behouden en letsel te voorkomen. Veel krachttrainingsoefeningen zijn afhankelijk van de buikspieren voor stabiliteit, dus terwijl je je benen in een squat of armen werkt door pushups te doen, ben je ook de buikspieren aan het afstellen. Doe weerstandstraining minimaal twee niet-opeenvolgende dagen per week, waarbij u alle belangrijke spiergroepen raakt, inclusief de armen, rug, buikspieren en benen.

Pilates

Ab-oefeningen kunnen je spieren versterken en versterken, maar Pilates richt zich op kernkracht, waardoor het ideaal is voor het verstevigen van een overhangende buik. Joseph Pilates creëerde Pilates uit verschillende oefendisciplines voor revalidatiedoeleinden. IDEA, een 30-jarige gezondheids- en fitnessvereniging, zegt dat kernoefeningen van Pilates effectiever zijn dan traditionele ab-crunches. De beste Pilates-oefeningen voor de buikspieren zijn de Rollup, de Teaser, de Double Leg Stretch en de Criss-Cross.

Dieet

Oefening is cruciaal bij het verbranden van calorieën en het verstevigen van buikspieren, maar voeding speelt ook een belangrijke rol. Dieet gecombineerd met lichaamsbeweging versnelt gewichtsverlies. Door calorieën te verminderen door portiegroottes te controleren, kunt u afvallen. Door voedselkeuzes van hoge kwaliteit te maken van magere eiwitten, volle granen en vers fruit en groenten, voel je je vol en energiek.