Info

De beste cardio om heup- en kontvet te verbranden


Als je onderlichaam te breed is geworden naar wens, kan regelmatige cardio-activiteit je slanke vorm helpen herstellen. Hoewel je je dijen of billen niet kunt richten met specifieke bewegingen, zijn oefeningen die de meeste calorieën verbranden het meest effectief voor vetverlies omdat ze je helpen een calorietekort te creëren - de sleutel tot het afwerpen van lichaamsgewicht. Voedsel is ook belangrijk, dus controleer de portiegroottes tijdens de maaltijd en kies voor magere, caloriearme gerechten boven junkfood en vette snacks.

Hoge intensiteitsintervallen

Overweeg een intensieve intervaltraining of HIIT voor een effectieve vetverbranding over het hele lichaam - inclusief de heupen en billen. Dit soort training verhoogt je metabolisme, zelfs na het sporten, zodat je de hele dag meer calorieën verbrandt. Om HIIT uit te voeren, beveelt de American Council on Exercise aan om op te warmen met lichte cardio, zoals wandelen, en vervolgens oefeningen van een minuut met een bijna maximale inspanning af te wisselen met intervallen van twee tot drie minuten in een gematigd tempo. Je kunt bijvoorbeeld een minuut sprinten, drie minuten stevig wandelen en herhalen. U kunt ook een elliptische machine, hometrainer of andere cardio-apparatuur gebruiken. Omdat HIIT zo intens is, adviseert ACE deze oefening te beperken tot twee wekelijkse sessies en elke zes weken een pauze te nemen.

Krachtige cardiosessies

Het uitvoeren van gestage, krachtige cardio duwt je lichaam niet zo hard als HIIT, maar het verbrandt wel snel calorieën terwijl je traint. Doorgaans verbrandt een persoon van 160 pond ongeveer 606 calorieën per uur joggen met 5 mph, of 657 calorieën per uur op een traptrekker. Andere krachtige cardio-opties zijn onder meer zwemmen rondjes, fietsen met snelheden sneller dan 10 mph en het nemen van een high-impact aerobicsklasse. Ter referentie, bedenk dat 1 pond vet ongeveer 3.500 calorieën bevat, die je mogelijk kunt verliezen met vijf tot zes sessies krachtige cardio.

Toning

Hoewel cardio effectief is voor het verbranden van vet, is het niet de beste keuze voor het vormen van je heupen en dijen. Voor een strak uiterlijk ga je naar weerstandsoefeningen zoals squats en lunges. Deze en soortgelijke samengestelde oefeningen - waarbij meer dan één gewricht wordt gebogen - vormen niet alleen spieren, maar ze verbranden meer calorieën dan geïsoleerde oefeningen zoals beenverlengingen om het vetverlies verder te bevorderen. U kunt deze bewegingen uitvoeren met alleen uw lichaamsgewicht, of een halter in elke hand houden voor meer weerstand.

Trainingplanning

Voor de grootste vetverbrandende voordelen, voer de meeste dagen van de week gedurende minstens 30 minuten per sessie cardio uit. Rekken is niet verplicht, maar als u ervoor kiest om het te doen, moet u eerst opwarmen met lichte cardio om spierspanning te voorkomen. Voor een goed evenwicht en verhoogde calorieverbranding, voert u weerstandsoefeningen uit voor uw hele lichaam - niet alleen uw heupen en dijen - twee tot drie keer per week. Als u nu niet traint, moet u uw arts raadplegen voordat u met een trainingsschema begint.