Info

Cardiovasculair Uithoudingsvermogen Vs. Spieruithoudingsvermogen

Cardiovasculair Uithoudingsvermogen Vs. Spieruithoudingsvermogen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De algehele warmte van je hart bepaalt de cardiovasculaire fitheid en de tijd dat je spieren energie kunnen uitoefenen tijdens het bewegen bepaalt continu de spierfitness. Als het lopen van een trap je hartslag verhoogt en je kortademig maakt, is je cardiovasculaire systeem niet sterk en moet je cardiovasculair uithoudingsvermogen ontwikkelen om de gezondheid van het hart te verbeteren. Als u niet effectief krachttraining kunt uitvoeren, zoals pushups, lunges en squats, moet u spieruithoudingsvermogen opbouwen om spieruithoudingsvermogen op te bouwen.

Spieruithoudingsvermogen

Spieruithoudingsvermogen wordt gemeten door het vermogen van uw spieren om vermoeidheid te weerstaan. In tegenstelling tot spierkracht, die de hoeveelheid kracht bepaalt die u met een enkele inspanning kunt uitoefenen, heeft spieruithoudingsvermogen invloed op het aantal keren dat u een krachttraining kunt herhalen voordat uw spieren moe worden. Spieren verzwakken om verschillende redenen, zoals ziekte, letsel en slechte voeding, dus het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u spierversterkende activiteiten uitvoert. Als uw arts bepaalt dat uw spierzwakte te wijten is aan spieractiviteit, ontwikkel dan uw spieren door trainingen uit te voeren die spierkracht en uithoudingsvermogen opbouwen.

Spieruithoudingsvermogen ontwikkelen

Om spieruithoudingsvermogen te ontwikkelen, moet u herhaaldelijk krachttraining uitvoeren terwijl u geleidelijk weerstand toevoegt. U kunt bijvoorbeeld het proces starten om spieruithoudingsvermogen in uw biceps op te bouwen door drie, 12 herhalende sets biceps-krullen uit te voeren met gewichten van 10 pond. Verhoog elke week het gewicht van uw halters met twee pond en voeg een extra set biceps-krullen toe aan uw routine; dit verhoogt geleidelijk de hoeveelheid kracht die uw biceps kunnen uitoefenen en de tijdsduur dat ze die kracht kunnen uitoefenen. Gebruik deze strategie bij elke krachtopbouwende activiteit die u uitvoert om spieruithoudingsvermogen in uw lichaam op te bouwen. Uiteindelijk kun je misschien langer zwemmen, sneller rennen, zwaardere gewichten tillen en verschillende fysieke taken efficiënter uitvoeren.

Cardiovasculair uithoudingsvermogen

Het cardiovasculaire systeem omvat het hart, slagaders en aders. Wanneer je hart sterk is, pompt het bloed efficiënt door je lichaam, waardoor je organen en spieren de zuurstof krijgen die ze nodig hebben om optimaal te werken. Wanneer je hart zwak is, is het pompvermogen slecht en hebben je organen en spieren niet genoeg energie om je te ondersteunen tijdens fysieke activiteiten. Het opbouwen van cardiovasculair uithoudingsvermogen heeft een positieve invloed op uw algehele gezondheid. Zonder dit zullen je organen niet zo goed werken en heb je een hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Je hart is een spier en net als alle spieren past het zich aan de eisen die eraan worden gesteld. Om cardiovasculair uithoudingsvermogen op te bouwen, moet u regelmatig aerobe oefeningen uitvoeren, zoals wandelen, joggen of hardlopen, terwijl u de duur van uw cardiovasculaire trainingen geleidelijk verhoogt.

Cardiovasculair uithoudingsvermogen ontwikkelen

De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan om wekelijks 150 minuten cardiovasculaire oefeningen met matige intensiteit te doen. Dit is gelijk aan 30 minuten aerobe training vijf dagen per week, en dit is de minimale hoeveelheid aerobe training die nodig is om de cardiovasculaire gezondheid te behouden. Om cardiovasculair uithoudingsvermogen op te bouwen, verhoogt u uw cardiovasculaire training met 10 minuten per week. Na twee maanden zul je wekelijks meer dan 230 minuten aerobe oefeningen doen, je hart zal sterker zijn en je zult meer uithoudingsvermogen en energie hebben. Blijf wekelijks minimaal 10 minuten toevoegen aan uw cardiovasculaire routine totdat u het gewenste niveau van cardiovasculaire fitheid bereikt.